Gå til hovedindhold
Drei Smartphones mit Stadt-Tour-App, Quizfrage und Karte

Buddenbrooks lydguide

Kunde: die LÜBECKER MUSEEN
Industri: Kultur
Strøm: Software, Web-app

På sporet af litterære figurer.

Webbureauet gradwerk har udviklet en progressiv web-app i overensstemmelse med den seneste udvikling for Buddenbrookhaus. Ved hjælp af denne web-app kan unge og voksne, der er interesserede i Buddenbrook, genopleve de vigtigste stationer som en del af en rundvisning.

"I Buddenbrooks' fodspor" er en helt speciel audioguide, fordi den tager brugeren med til de vigtigste steder i romanen "Buddenbrooks" i hansestaden Lübeck - og de litterære personer ledsager dem i tale og skrift! Denne gratis audioguide er meget let at bruge, og derfor er den særlig velegnet til børn og unge og naturligvis også til voksne, der er interesserede i Buddenbrook. Men Buddenbrook-lydguiden er også velegnet til omfattende undervisningsunderstøttelse i skolesammenhæng.

Brugen af webappen er designet til at være så enkel som muligt, så det er let at komme i gang. Rundvisningen kan aktiveres fra startskærmen; alternativt kan alle tekster og lydoptagelser også afspilles på et enkelt sprog. Deltagerne vælger deres startsted på et kort over Lübeck. Alle bestemmer selv, ved hvilken station de vil starte. Thomas, Tony og Christian Buddenbrook kommer til orde ved hver af stationerne, og deltagerne kan lytte til, hvad de har at sige. I slutningen af hver station giver Christian brugeren en opgave - det kan være en quiz eller en anden gåde. Webarbejderne hos gradwerk har udviklet en lang række forskellige spilmodeller specielt til dette formål. Disse omfatter quiz-spørgsmål, træk-og-slip-opgaver, kløvertekster og andre typer spil.

Hvis deltagerne løser gåderne korrekt, får de et kryds i kolonnen med kronen i listen over turkort. Hvis en deltager besøger stedet og aktiverer geo-tracking på sin smartphone til dette formål, får han automatisk et kryds i kolonnen med geo-pin'en. Hvis du svarer rigtigt på alle spørgsmålene, har du mulighed for at deltage i en stor afsluttende quiz. Hvis du får et positivt resultat, kan du få en lille belønning i Buddenbrookhaus til sidst.

gradwerk er ansvarlig for hele konceptet og designet, herunder logodesignet. Illustrationerne af de litterære figurer er skabt af illustratoren Johanna Zabojnik-Ihla. Som en del af projektet "Litteratur som begivenhed" blev indholdet udviklet over flere måneder sammen med den deltagende ungdomsgruppe og Buddenbrookhaus' personale, og teksterne blev sat i musik med skuespillere fra Lübeck Teater.

Ved hjælp af CMS 6 er det muligt at administrere hele indholdet af webappen. Ikke alene kan de eksisterende steder og legeindhold ændres, men der kan også oprettes og linkes nye steder og legeindhold. I modsætning til udviklingen af en såkaldt native app blev der her valgt et selvstændigt webapp-koncept. En webapp eller Progressive Web App (PWA) har en helt ny tilgang: den tillader webstedet at smelte sammen med en verden af apps. Et websted er en app og omvendt - så brugerne har bl.a. følgende fordele, når de bruger en såkaldt PWA:

  • Webapps fungerer med alle moderne styresystemer og på alle smartphones - du kan derfor nå ud til flere potentielle brugere med færre omkostninger.
  • Webapps skal ikke downloades fra app-butikker, hvilket gør det lettere at få adgang til dem, især for børn og unge.
  • Det er normalt billigere at udvikle en webapp end at udvikle en native app til et enkelt styresystem.
  • HTML5 gør det også muligt at lagre data offline og gør det således muligt at bruge en webapp, når den først er blevet indlæst, selv uden konstant internetadgang.
  • Webapps kan findes via Google og lignende og bruges direkte uden installation. Hvis brugeren gemmer webappen som et bogmærke, er den tilgængelig på smartphonen - ligesom en native app.
  • Webapps kan offentliggøres og opdateres på få sekunder og behøver ikke at gennemgå en godkendelsesproces.
  • Afhængigt af konceptet præsenterer webapps sig også i perfekt form på stationære computere og kan derfor bruges på mange forskellige fleksible måder.
Buddenbrookhaus audioguide for unge

die LÜBECKER MUSEEN

Hansestaden Lübeck er en selvstændig by i det nordlige Tyskland og i den sydøstlige del af Slesvig-Holsten ved Østersøen. Den har flest indbyggere efter delstatens hovedstad Kiel og er et af delstatens tre store centre. Arealmæssigt er det den største by i Slesvig-Holsten. Den gamle bydel, som er bevaret fra middelalderen, er en del af UNESCO's verdenskulturarv.

Book et gratis onlinemøde i dag.
Rul op