Gå til hovedindhold
Websted for tosprogede billedbøger

Tosproget - Billedbøger er lavet af børn til børn.

Kunde: Bücherpiraten e. V.
Industri: Kultur
Strøm: Software

Et projekt for billedbøgernes verden.

Bøger designet og skrevet af børn til børn, og skrevet til hele verden på utallige sprog. Især i den digitale tidsalder med YouTube, Instagram og lignende er det vigtigere end nogensinde før at bane vejen for børn til bøger, så de historier, de læser, bliver deres egne billeder i deres hoveder.

01
Vinderprojekt

1. plads i delstaten Slesvig-Holstens digitaliseringspris i kategorien "Digital læring".

Tosprogede billedbøger sætter nye standarder

Men desværre er der meget få af dem. Det er netop her, at Bilingual-Picturebooks kommer ind i billedet, idet de tilbyder billedbøger, der er designet og skrevet af børn, til download på forskellige sprog. De sprog, der tilbydes, spænder fra tysk og engelsk til fransk, plattysk og farsi. Især i de afrikanske lande er de billedbøger, der er tilgængelige for børn, ikke særlig veludviklede. Ud over de rene tekstoversættelser er mange versioner også indspillet som lydbøger.

Webbureauet gradwerk blev betroet gennemførelsen af et meget specielt projekt. Et websted fyldt med børnebilledbøger, der er oversat til utallige sprog og kan downloades digitalt for alle. Bag dette ligger en idé fra foreningen Lübeck Book Pirates, som har sat sig det mål at give børn og unge mulighed for at opleve litteraturen kreativt og selvstændigt.

Fordi læseformidlere fra hele verden er enige om, at den første kontakt med en bog altid bør foregå på modersmålet. Behovet for tosprogede bøger er enormt. Men desværre er der meget få af dem. Bilingual-Picturebooks starter netop her og tilbyder billedbøger designet og skrevet af børn til download på forskellige sprog. De sprog, der tilbydes, spænder fra tysk og engelsk til fransk, plattysk og farsi. Især i de afrikanske lande er de billedbøger, der er tilgængelige for børn, ikke særlig veludviklede. Ud over de rene tekstoversættelser er mange versioner også indspillet som lydbøger.

Takket være CMS 6-platformen kan bogpiratredaktørerne udfylde alle bøger med deres indholdssider, dvs. billeder og tekster, via CMS-databaseposter og definere den tilsvarende PDF-skabelon. Genereringen finder så sted efter behov på webstedet, udløst af de besøgende på webstedet.

Brugerne kan vælge den ønskede bog på Bilingual-Picturebooks-webstedet og bestemme forskellige parametre, f.eks. første sprog og andet sprog, orientering, sideformat, hæftning og udskriftskvalitet. Til sidst er et PDF-dokument, der er genereret på serveren specielt til brugeren, klar til at blive downloadet. Forlagene er også begyndt at lægge mærke til det. Carlsen Verlag er f.eks. repræsenteret med en første billedbog, "Wir sind doch keine Angsthasen" ("Vi er ikke bangebukser"), som er blevet oversat til seks sprog, og flere vil snart følge. Bilingual-Picturebooks lover at blive et meget specielt succesprojekt.

Illustration von Kindern mit Büchern auf mehrsprachiger Website

Over 30 gratis bøger på mere end 80 sprog

Fra albansk til zapotec - børnehistorierne er tilgængelige på over 80 sprog og kan kombineres med to sprog pr. nummer.

Forskellige outputformater

På webstedet kan brugerne selv bestemme, i hvilke formater de gratis børnebøger kan bruges. Disse omfatter digitale og trykte formater.

Bücherpiraten e. V.

Bücherpiraten e. V. startede i 2002 i Hansestaden Lübeck i et telt og har siden sommeren 2011 haft til huse i et historisk hus midt i Lübecks gamle bydel. En af bogpiraternes protektorer købte huset og fik det ombygget. Hun stiller den til rådighed for bogpiraterne for en symbolsk leje på en euro om måneden. Bogpiraterne har altid inspireret børn og unge til at læse historier.

Eksternt indhold

Her finder du eksternt indhold, der supplerer artiklen. Du kan vise den med et enkelt klik. Indholdet er af typen Video.
Eksternt indhold
Jeg accepterer, at eksternt indhold vises for mig, og jeg accepterer alle cookies på dette websted. Dette kan bruges til at overføre personoplysninger til tredjepartsplatforme. Læs mere i vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og Cookie-erklæring.
Book et gratis onlinemøde i dag.
Rul op