Gå til hovedindhold
Person liest auf Stufen sitzend und betrachtet Tablet Webseite

Ungdomslitteraturbloggen die Blaue Seite præsenterer sig selv med over 1.200 artikler om bøger

Kunde: Bücherpiraten e. V.
Industri: Kultur

Online litteraturmagasin

Det digitale bureau gradwerk designer og udvikler et nyt responsivt websted for Blaue Seite, et online litteraturmagasin af unge og for unge.

Et projekt, der allerede er en god idé, fordi et ungt hold på mellem 12 og 19 år læser bøger, skriver anmeldelser og interviewer forfattere med henblik på at gøre alt dette tilgængeligt for offentligheden online på en portal.

Den nyligt udformede og designede Blå side indeholder i øjeblikket over 1200 sider med anmeldelser, interviews, historier om forfattere, yndlingscitater, samtaler med forfattere i SoundCloud-format og meget mere - skrevet af unge mennesker og offentliggjort på webstedet. Flere redaktører i fire byer i Tyskland vil snart følge efter, hvilket vil styrke det Lübeck-baserede team.

En særlig funktion her er ikke kun, at alle artikler og indhold er forbundet flere gange med yderligere oplysninger, f.eks. boganmeldelser, som også fører til forfatterbiografier og andre bøger, men også at alle redaktører viser sig selv på siderne med et billede, skrift og deres eget personlige banner. På denne måde kan de besøgende på webstedet specifikt søge efter og læse flere artikler, billeder og interviews af redaktørerne. For at få mere interaktion med anmeldelserne kan besøgende kommentere direkte på artiklerne. Bøger kan også få stjerner, så alle kan give udtryk for, om og hvor meget de kan lide en bog.

Med det helt nye CMS 6 fra webarbejderne hos gradwerk blev det gamle WordPress-websted erstattet, hvilket åbnede hidtil usete muligheder for redaktørerne i forbindelse med håndtering og administration af portalen. Ungdomsredaktørerne var i stand til at overtage og vedligeholde alt indhold helt uafhængigt på meget kort tid via CMS 6. Dette omfatter 500 bogtitler, 512 anmeldelser, 430 forfatterprofiler, 270 indholdssider og næsten 2000 billeder. Nyt databaseindhold kan nu indtastes på få sekunder, og eksisterende poster kan ændres eller slettes.

Så den magiske verden af bøger og læsning, den blå side, har ikke kun fået et nyt design, men også en hel masse ny teknologi, der gør mange ting bedre, hurtigere og mere brugervenlige. Det hele fungerer nu også på smartphones og tablets og ser godt ud på alle skærmstørrelser. Og den smukkeste erkendelse er, at online- og offlineverdenen går hånd i hånd her og ikke er en modsætning.

Illustration von historischen Figuren in Western-Kleidung

Bücherpiraten e. V.

Bücherpiraten e. V. startede i 2002 i Hansestaden Lübeck i et telt og har siden sommeren 2011 haft til huse i et historisk hus midt i Lübecks gamle bydel. En af bogpiraternes protektorer købte huset og fik det ombygget. Hun stiller den til rådighed for bogpiraterne for en symbolsk leje på en euro om måneden. Bogpiraterne har altid inspireret børn og unge til at læse historier.

Book et gratis onlinemøde i dag.
Rul op