Gå til hovedindhold
Digitale Geräte zeigen Webseiten von Museen in Lübeck

Tolv museer på én gang! LÜBECKER MUSEUMS præsenterer sig selv som nye og mobilvenlige

Kunde: die LÜBECKER MUSEEN
Industri: Kultur

Museumsforeningen Lübeck præsenterer sig i et nyt design og på en ny teknologisk måde.

Kulturstiftung Hansestadt Lübeck har givet webspecialisterne fra gradwerk til opgave at relancere Lübecks museers hjemmesider på en omfattende måde. Fra nu af præsenterer museumsforeningen sig i et nyt design og i en ny teknologisk forklædning.

For at øge rækkevidden af LÜBECKER MUSEUMS' hjemmesider og sikre brugervenlighed for dem, der er på farten med smartphones og tablets, gav Kulturstiftung Hansestadt Lübeck webbureauet gradwerk til opgave at udvikle et responsivt designkoncept.

I forbindelse med det nye brugervenlighedskoncept blev der skabt et nyt design, og søge- og filtermulighederne for kulturinteresserede blev omdefineret. Museerne i Lübecks kulturlandskab præsenterer sig på tolv forskellige hjemmesider: fra Buddenbrookhaus til Günter Grass House, St. Annen Museum, Museumsquartier til Museum Behnhaus Drägerhaus og mange flere. Her kan de besøgende finde alle oplysninger om udstillinger, datoer og rundvisninger i et mere overskueligt format. Alt indhold er intelligent sammenkoblet. Brugere, der er interesserede i en bestemt udstilling, får automatisk anbefalinger om f.eks. hvilke passende rundvisninger der finder sted i de næste par dage. Højdepunktet: Hver aftale eller serie af aftaler kan nemt overføres til brugerens egen digitale kalender.

Alle de nye websteder er opdelt i fire vigtige hovedemner: Museum, udstillinger, besøg og program. Det betyder, at navigationen altid er klar og overskuelig, men at mulighederne er omfattende.

Fremover kan hjemmesiderne administreres med CMS 6; der blev oprettet specielt designede databaser til dagbøger og tilbud, som kan opdateres direkte i CMS 6 ved hjælp af individuel software. Inden lanceringen af den nye online-tilstedeværelse skulle der dog først gennemføres et sandt mesterværk: På få måneder skabte 37 online-redaktører hele 480 indholdssider med 1.800 billeder, 500 datoer, næsten 200 udstillinger og 50 permanente tilbud.

Desuden anvendes CMS 6 Commander, et kiosksoftware, der er specielt udviklet af gradwerk, også i det såkaldte Museumsquartier eller St. Ved hjælp af denne skilteløsning, som er integreret i CMS 6, vises oplysninger om, hvad der sker på museet, på i alt tre skærme i billetkontoret. Alt indhold kan offentliggøres på skærmene ved hjælp af Commander-widgets. Disse dashboards kan oprettes ved hjælp af praktisk træk og slip-operation.

Webseite des Günter Grass-Hauses mit Tove Jansson Thema

die LÜBECKER MUSEEN

Hansestaden Lübeck er en selvstændig by i det nordlige Tyskland og i den sydøstlige del af Slesvig-Holsten ved Østersøen. Den har flest indbyggere efter delstatens hovedstad Kiel og er et af delstatens tre store centre. Arealmæssigt er det den største by i Slesvig-Holsten. Den gamle bydel, som er bevaret fra middelalderen, er en del af UNESCO's verdenskulturarv.

Book et gratis onlinemøde i dag.
Rul op