Gå til hovedindhold
Webseite auf Tablet mit Paar auf Bank und Naturhintergrund

Turistwebsted for Stormarn-regionen online med et nyt udseende

Kunde: Stormarn Tourismus
Industri: Turisme
Strøm: Websted, Design

Nyt websted for det smukke Stormarner Land.

Det digitale bureau gradwerk har udviklet et onlinekoncept samt et nyt og funktionelt responsivt webdesign til det nye turisttilbud for Stormarn. "Bare kom ud og kom rundt i den smukke Stormarn-region" er mottoet, for her er der meget at opdage og frem for alt at opleve. Stormarn ligger præcis mellem Hamborg og Lübeck og dermed centralt i hansestaden.

Målet med det nye websted var at gøre det stadigt voksende regionale tilbud let at forstå for brugerne, både funktionelt og indholdsmæssigt, med få klik. De fleste turismetilbud på internettet er funktionelt overbelastede, uklare og vanskelige at bruge. Tourismus Stormarns hjemmeside har en ny tilgang - funktionel og samtidig genialt nem at bruge.

Tilbuddet er opdelt i forskellige emner som "natur", "kultur", "lokalt", "overnatning" og "service". Det betyder, at tilbuddet kan udforskes på den velkendte måde ved at navigere klik for klik, men alternativt kan alle oplysninger søges via et centralt kort baseret på MapBox, som vises indholdsorienteret i oversigterne. På selve kortet kan alle vigtige steder vises og følges ved at klikke, afhængigt af indstillingen af filterindstillingerne.

Rabea Stahl
Rabea Stahl
Turistchef (på forældreorlov)
"I forbindelse med relanceringen af vores websted søgte vi et digitalt bureau, der ville samarbejde med os om at designe og udvikle et nyt turistwebsted, der ville præsentere Stormarns forskellige tilbud på en tiltalende og funktionel måde. Samtidig ledte vi efter en softwareløsning til redigering af alt indhold, der var nem at vedligeholde. Med gradwerk fandt vi det perfekte bureau, som med det samme forstod, hvad vi ønskede, og som gennemførte vores ønsker målrettet og til vores fulde tilfredshed."

Hvis brugeren f.eks. kan lide et museum, en park eller en gårdcafé, kan han markere denne destination med en stjerne og tilføje den til sin favoritliste. Denne liste gemmes permanent på enheden og kan også udskrives. For de særligt aktive gæster er der også hele ruter til vandring, padling og cykling. Et særligt træk er BahnRadWege, dvs. cykling på tidligere jernbanelinjer. Hver rute indeholder yderligere oplysninger om seværdighederne undervejs og andre tips, der er værd at vide. Hvis du vil være endnu mere præcis, kan du udstyre dit eget navigationsapparat med KML-filer, der kan downloades, og indlæse dem fra webstedet.

Markedsføringen af webstedet og frem for alt vedligeholdelse og administration foregår ved hjælp af CMS 6. Til oprettelse af steder og ruter blev der programmeret individuelle applikationer specielt til kunden og integreret problemfrit i CMS 6: f.eks. et places-and-routes management system, hvor f.eks. en rute til webstedet automatisk oprettes ved en simpel upload af KML-filer - der er ikke behov for yderligere indgreb fra redaktørernes side. Steder kan oprettes og offentliggøres på webstedet på få sekunder.

I fremtiden vil webstedet løbende blive udvidet og suppleret med nye tjenester som f.eks. et nyhedsbrev. Webstedet kan naturligvis også bruges på mobile enheder takket være Responsive Web Design. Webstedet er i øvrigt også velegnet til særligt store skærme som f.eks. fjernsyn - BigScreen Design gør det muligt.

Flusslandschaft in Stormarn bei sonnigem Wetter

Stormarn Tourismus

Stormarnskredsen er centralt beliggende og grænser mod nord op til Segeberg-kredsen, mod nordøst til Ostholstein-kredsen og den selvstændige by Lübeck, mod øst og syd til Herzogtum Lauenburg-kredsen og mod vest til fri- og hansestaden Hamburg. Stormarn er en af de seks nordlige randområder i Slesvig-Holsten, som sammen med de otte sydlige randområder i Niedersachsen, de to østlige randområder i Mecklenburg-Vorpommern og Hansestaden Hamburg udgør Hamborg Metropolregion Hamburg.

Book et gratis onlinemøde i dag.
Rul op