Gå til hovedindhold
Tablet mit geöffneter Website und Stylus auf blauem Hintergrund

Hanseatisk Historisk Selskab præsenterer sig selv som en omfattende forskningsportal om hansestadsperioden.

Kunde: Hansischer Geschichtsverein e. V.
Industri: Kultur
Strøm: Software, Websted

En forskningsportal om hansestadsperioden

Webbureauet gradwerk designer og udvikler en af de vigtigste portaler om Hanseforbundet. På de nye websteder kan vigtige data gøres frit tilgængelige for forskere og historisk interesserede.

Angela L. Huang
Dr. Angela L. Huang
Ledelse
"Med gradwerk har vi fundet en pålidelig, kreativ og fleksibel partner til at implementere vores online-præsentationer og udvikle individuelle databaser til vores meget specifikke behov. Vi føler, at vi har været i perfekte hænder lige fra starten og ser frem til det videre samarbejde!"

Webstedet for Hanseatic History Association, der tidligere lå på universitetet i Frankfurt, er blevet fuldstændig ombygget med hensyn til indhold og design og giver nu verdens mest værdifulde og betydningsfulde oplysninger om Hanseforbundet frit tilgængelige for alle. Desuden har gradwerk også designet og udformet foreningens nye logo.

Det nye websted indeholder i øjeblikket ca. 500 publikationer fra arkivalier, mindepublikationer, historiske tidsskrifter, fra Hansische Studien, Hansische Volkshefte, fra transport- og søfartshistorie samt mange andre emner. Alt indhold kan undersøges ved hjælp af søge- og filterfunktionen, og dokumenterne kan downloades i form af PDF-filer; de fleste filer er OCR-scannet og giver derfor også mulighed for at søge i selve dokumenterne. Grundlaget for den nye forskningsportal blev allerede lagt i 2009-2017 med et omfattende digitaliseringsprojekt på professor Dr. Albrecht Cordes' institut for retshistorie ved Goethe-universitetet i Frankfurt a.M. under ledelse af Dr. Alexander Krey og Yorick Wirth, M.A., under professor Dr. Albrecht Cordes.

På hjemmesiden for Hanseatic History Association findes desuden et omfattende online opslagsværk om hansens historie i det såkaldte Hanselexikon, som i øjeblikket indeholder over 200 termer. Leksikonet indeholder en række særlige ord - fra "Ad referendum" til "Lastadie" og "Zirkelgesellschaft". Generelle oplysninger om foreningens aktiviteter og de årlige konferencer, der regelmæssigt afholdes, fuldender webstedet.

Ved hjælp af det helt nye CMS 6 fra webbureauet gradwerk kan det videnskabelige personale på Det Europæiske Hansemuseum samt andre redaktører, der arbejder i hele landet, administrere og udvide alt indhold.

I databaser, der er udviklet specielt til kunden, kan indhold, herunder PDF-dokumenter for alle kategorier, vedligeholdes og offentliggøres på webstedet. Dette omfatter også en "docket"-database, der er udviklet til kunden, og som kortlægger og koordinerer alle interne processer fra indsendelse til godkendelse af bidrag til Hansische Geschichtsblätter på tværs af hele det videnskabelige team.

Webseite des Hansischen Geschichtsvereins mit Navigation

Hansischer Geschichtsverein e. V.

Hanseatisk Historisk Selskab blev grundlagt i 1870 - i anledning af 500-årsdagen for freden i Stralsund, en milepæl i Hansens historie. Den nye forening holdt sit første, konstituerende årsmøde i 1871 i Lübeck, den by, der havde været hovedstad for den gamle Hanseforening og nu blev hjemsted for Hanseforeningen for Hansens Historie. I dag er det anerkendte europæiske Hansemuseum en samarbejdspartner for Hanseatic Historical Society.

Book et gratis onlinemøde i dag.
Rul op